Учасники антитерористичної операції та члени родин загиблих воїнів Хмельницької області подали 14 445 заяв для  отримання земельних наділів до територіальних органів Держгеокадастру. На сьогоднішній день землевпорядники надали військовим 12 894 дозволи на розробку проектів землеустрою для відведення землі. Учасники АТО отримають у власність землі загальною площею 20335,12 гектара.

Військовослужбовці отримають землю для різних потреб. Більшість земельних наділів відведуть для особистого селянського господарства – 10 517ділянок (81,6% від виданих дозволів) загальною площею 20038,1 гектара. Для ведення індивідуального садівництва учасники АТО використають 2 377 ділянок (18,4% від усіх дозволів) загальною площею 297,01 гектара.

Нині на Хмельниччині завершили процедуру оформлення землі у власність 4555 військовослужбовців. Учасники АТО отримали у розпорядження земельні ділянки загальною площею 7557,81 гектара.

Довідково:

Надання у власність земельних ділянок учасникам АТО здійснюється у порядку, визначеному статтею 118 Земельного кодексу України, за умови, що такий громадянин не скористався своїм правом на безоплатне отримання у власність земельної ділянки відповідного цільового призначення та надав документ, який посвідчує його участь в АТО.

На сайті Держгеокадастру розміщена покрокова схема дій для допомоги учасникам АТО та членам родин загиблих воїнів, котрі бажають отримати земельні ділянки.