День Конституції України — державне свято України. Святкується щорічно 28 червня на честь прийняття Конституції України того ж дня 1996 року.

Стаття 161. День прийняття Конституції України є державним святом — Днем Конституції України.

Прийняття Конституції закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність, стало важливим кроком у забезпеченні прав людини та громадянина, сприяло подальшому підвищенню міжнародного авторитету України на світовій арені.

Право власності громадян України на землю закріплене та гарантоване Конституцією України.

Статтею  14 Конституції України встановлено, що земля є основним національним багатством, що перебуває під особливою охороною держави.

Право власності на землю гарантується. Це право набувається і реалізується громадянами, юридичними особами та державою виключно відповідно до закону. Це право, закріплене в Конституції України, прописано та конкретизовано в Земельному кодексі України (ст. 121). Встановлено розміри земельних ділянок які передаються у власність громадян України безоплатно.

День Конституції – не просто свято нормативного акту, а день, коли було затверджено права і свободи громадян України. Щиро вітаємо всіх із Днем Конституції! Ми пишаємося нашою країною і з гордістю відзначаємо це державне свято! Бажаємо вам щастя, добра і злагоди, порозуміння і згуртованості, через які пролягає шлях до нового життя, до кращого прийдешнього.Нехай невичерпним буде джерело віри, надії й любові до України!

З повагою, керівництво Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області